INFO

SOL AZUR EXCLUSIVE
YACHT WEEK
22.07-29.07.2017.


SPLIT – BOL, BRAČ – HVAR, PAKLENA OSTRVA – VIS – KOMIŽA – SOLTA – SPLIT

Nudimo vam nesvakidašnje iskustvo – PARTY JEDRENJE duž hrvatske obale sa posjetom poznatim hrvatskim ostrvima.

Ne postoji bolji način za kombinaciju aktivnog odmora i najboljeg party programa. Pripremi se za 7 dana pravog odmora, i izaberi jednu od dvije opcije – iznajmljivanje cijele jedrilice sa skiperom ili samo kabine.

 

NE MORAŠ BITI SKIPER DA BI OTIŠAO NA PUTOVANJE SVOG ŽIVOTA!

Kada spomenemo riječi kao što su ODMOR i PARTY – stvarno to mislimo! Ne moraš da imaš dodatno iskustvo ili dozvole, mi ćemo ti obezbjediti skipera koji je odgovoran za bezbjedno putovanje i koji vodi računa o brodu. Budi spreman da naučiš osnove jedrenja, kao i pravila ponašanja na brodu. U slučaju da želiš da naučiš više, skiper će te sa zadovoljstvom naučiti osnovama upravljanja jedrilicom.

 

GDjE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

Naše jedrilice imaju 3, 4 ili 5 kabina za boravak 2 osobe u svakoj. Ovo znači da 2 osobe dijele jednu kabinu. U slučaju neparnog broja prijavljenih putnika, jedna osoba može sama koristiti kabinu ili spavati u zajedničkom boravku. Skiper spava u dnevnom boravku jedrilice. Jedrilica posjeduje kuhinju (hranu obezbjeđuju putnici), kao i toalet i tuš kabinu. Svaki put kad se usidrite imate priliku da koristite prostorije marine na obali.

 

DA LI MORAM DA IZNAJMIM CIJELU JEDRILICU?

U slučaju da putujete u grupi, najbolja varijanta je da iznajmite cijelu jedrilicu i da se provedete kao nikada do sad! U slučaju da putujete sami ili ako vas je dvoje ili troje, možete da se priključite još nekoj ekipi i da samo iznajmite kabinu ili dvije.

 

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati skiperove instrukcije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Skiper nije odgovoran za putnike dok su na obali.

Svaki putnik mora da zna da pliva. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 

KAKVA JE RUTA I PROGRAM PUTOVANJA?

Ruta je određena unaprijed i ne može se mijenjati (osim u slučaju više sile). Ovo se odnosi na iznajmljivanje kabina. Ukoliko ste iznajmili cijelu jedrilicu, možete da mijenjate rutu u dogovoru sa skiperom.

Mada, ne preporučujemo da pravite bilo kakve izmjene, jer je ruta napravljena tako da obiđete sva najbolja mjesta i da na najbolji način doživite čari krstarenja.

PROGRAM

Započni svoj put jedrenjem uz hrvatsku obalu, zastani u skrivene zalive i brčkaj se u kristalno čistom Jadranskom moru, otkrivajući historijske i prirodne znamenitosti. Upoznaj nove ljude iz cijelog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. Subota 22.07.2017. Isplovljavanje – neka avantura počne

Dolazak u Split (u sopstvenoj režiji) i ukrcavanje na jedrilicu. Upoznavanje sa skiperom u marini ACI Split, Marina Kastela i Marina Spinut (ispod Poljuda). Bićete u prilici da obavite shopping potrebnih namirnica i da se pripremite za put. Iskoristićemo ovo vrijeme da prvi put odemo u nabavku zajedno. Transfer do marine obaviće shuttle bus, što je uključeno u cijenu (povratna karta).

2. Nedjelja 23.07.2017. Jedrenje do Bola, ostrvo Brač

Tokom opuštene plovidbe pored ostrva Jadranskog mora, zaustavićemo se i okupati u moru zajedno. Eto prilike za upoznavanje putnika sa drugih jedrilica. Za mnoge posjetioce, ostrvo Brač je destinacija za poželjeti, prije svega zbog svoje nevjerovatne plaže, jedne od najpoznatijih u Hrvatskoj – Zlatni Rat. Uživaj u opuštenom vajbu popularnih ljetnjih destinacija, posjeti Auro plažni bar, naruči koktel i uživaj u zalasku sunca. Planiramo da posjetimo grad Bol uveče, gdje ćemo se provoditi u čuvenom Varadero koktel baru.

3. Ponedjeljak 24.07.2017. Party jedrenje do Hvara i Paklena ostrva

Program je ispunjen druženjem, plivanjem, sunčanjem, a po najviše ima mjesta za zabavu dok jedrimo između idiličnih ostrva, razbacanim po moru kao dijamanti. Pronađimo savršen zaliv za plivanje i uživanje! Naša destinacija danas je Hvar, jedno od najljepših i najpoznatijih ostrva u Hrvatskoj. Vidjećete i zašto! Posjetićemo čuvene party lokacije – beach club Hula-Hula i noćni klub Carpe Diem.

4. Utorak 25.07.2017. Jedrenje na otvorenom moru do Visa

Čeka nas još jedan uzbudljiv dan - jedrimo od Hvara ka ostrvu Vis. Usputno stajanje za kupanje u zalivu Stončica.

Ostrvo Vis je poznato po svojoj netaknutoj prirodi, starim gradovima sa tipičnom arhitekturom i restoranima koji služe najukusnija autentična jela. Vrhunac večeri predstavlja posjeta noćnom klubu na staroj tvrđavi Fort George, koja je poznata po vrhunskim žurkama.

5. Srijeda 26.07.2017. Jedrenje oko Visa, Komiža, plave i zelene pećine

Recept za vhunski provod tvog života: prelijepo vreme, ljetnji sunčevi zraci, toplo i kristalno čisto more, mladi istomišljenici, dobra muzika i očaravajući pejzaž. Upravo se tim pejzažom može pohvaliti ostrvo Vis i romantično ribarsko ostrvo Komiža. Probaj ukusnu morsku kuhinju i zaplivaj u plavoj i zelenoj pećini – prirodnim fenomenom ovog regiona. Večera u Komiži i party u beach klubu Aquarius.

6. Četvrtak 27.07.2017. Jedrenje do Solte

Da li voliš sunčanje na palubi? Časove jedrenja možda? Ili jednostavno odmaranje čitavog dana… Sve ove “aktivnosti” ispraćene su očaravajućim prizorima kristalno čiste vode, skrivenih zaliva i prelijepih ostrva na našem putu do ostrva Solta. Hrana i piće su nešto čime se Hrvatska može ponositi. Zato bez brige, zajednička večera svih putnika biće savršena.

7. Petak 28.07.2017. Split

Vrijeme je da se uputimo ka Splitu! Uživajte u plovidbi do Splita, a onda ugrabite priliku da obiđete historijski dio grada. Ovo veče ostajemo usidreni u Splitu.

8. Subota 29.07.2017. Split, check-out

Prije check-out-a, potrebno je očistiti jedrilicu. Zatim ćemo se oprostiti od skipera i ostale ekipe, našim novim prijateljima za čitav život.

 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week
 • yachting-week

CJENOVNIK

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 1999 KM

33% POPUSTA NA REGULARNU CIJENU ZA PRIJAVE DO 29.04.2017.

►►►FIRST MINUTE CIJENA 1339 KM◄◄◄


U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • 7 noćenja na jedrilici
 • profesionalni skiper sa odličnim poznavanjem lokaliteta
 • renta jedrilice
 • oprema
 • sve takse
 • čaršavi, pokrivači i peškiri
 • časovi jedrenja

DODATNI TROŠKOVI PO JEDRILICI:

Dodatni troškovi na jedrilici su troškovi goriva i lučke takse. Lučke takse variraju od mjesta do mjesta, a skiper će također predložiti druge opcije gdje se jedrilica može usidriti kako bi se troškovi smanjili. Možete birati da li ćete brod vezati u marini, ili uz bovu ili spusti sidro u zalivu.

Postoji mogućnost korišćenja taxi čamca za vožnju od jedrilice do obale.

*Cijene su prikazane u tabeli.
**Dodatni troškovi po jedrilici dijele se na broj osoba koje koriste brod.

Uz ove dodatne troškove morate obezbjediti hranu i piće za brod. Uobičajeno je pripremanje hrane na brodu, što je i pristupačno, s obzirom na to da se namirnice kupuju u lokalnim supermarketima. Naravno, možete otići u restoran na večeru – hrana u Hrvatskoj je preukusna!

DODATNI TROŠKOVI PO JEDRILICI ZA NEDJELJU DANA (OKVIRNO)

VODA

LUČKE TAKSE

GORIVO

ČIŠĆENJE

40-50 €

150-200 €

100-200 €

100-150 €

LUČKE TAKSE/JEDRILICA

LUKA

MARINA

BOVA

SIDRO

SPLIT

/

95 €

/

/

BOL/REGATA

/

/

FREE

FREE

HVAR

90 €

/

30 €

30 €

VIS

85 €

/

/

20 €

KOMIŽA

70 €

/

20 €

FREE

JEDRILICE

Jedrilice – opis smještaja

Želiš da se ludo zabavljaš, a s druge strane želiš da uživaš u komforu i luksuzu? Jedrilice su nove, prostrane, i nude sve što očekujete od jedne moderne jedrilice. U slučaju da tražite aktivan način da provedete odmor, želite da upoznate nove prijatelje i steknete nove vještine, onda je ovo pravi izbor!

Jedrilice posjeduju 3, 4 ili 5 kabina, isplovljavaju iz marine u Splitu ili blizu Splita (ACI Split, Kastela Marina, Spinut Marina). Sve jedrilice su opremljene sa potrebnom opremom za ludu nedjelju na moru.

Godina proizvodnje: sve jedrilice izgrađene su 2009. godine ili kasnije.

U slučaju da ste rezervisali jedrilicu možete sami rasporediti putnike po kabinama. U slučaju da ste rezervisali kabinu molim Vas imajte u vidu da ćete dijeliti jedrilicu sa drugim putnicima.

Sve kabine su dvokrevetne, uglavnom sa francuskim ležajima, mada ima i nekoliko kabina sa jednim ležajem. Svi čaršavi i pokrivači su obezbjeđeni, kao i peškiri. Preporučujemo da ponesete dodatne peškire za plažu (koje biste koristili na palubi i plaži). Skiper je smješten u dnevnom boravku.

Kabinu dodjeljuje skiper. Za one koji rezervišu kabinu, dodijeliće Vam se kabina na jedrilici u skladu sa slobodnim kapacitetima. Po dolasku na jedrilicu, skiper će sačekati svoje nove članove posade, dodijeliti zadatke i objasniti pravila ponašanja na brodu. Običaj je da se prikupi novac kojim će se kupiti hrana i piće, a zatim će se kuhanje i spremanje hrane odvijati zajednički i deliti ravnopravno.

 • yachting-week-kabine
 • yachting-week-kabine
 • yachting-week-kabine
 • yachting-week-kabine
 • yachting-week-kabine