PROGRAM

1. DAN (16.02.2018. – PETAK) SARAJEVO
Polazak sa dogovorenog mjesta u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN (17.02.2018. - SUBOTA) LJUBLJANA 
U jutarnjim satima dolazak u BTC City jedan od najvećih shopping centara u Sloveniji. Slobodno vrijeme za shopping (cca 2-3h). Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi obilazak grada u pratnji vodiča: Tromostovje, Prešernov trg, crkva Marijinog vaznesenja, Ribarska ulica, gradska kuća, Kongresni trg, univerzitetska četvrt... Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN (18.02.2018. - NEDELJA) LJUBLJANA – BLED

Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vrijeme u centru Ljubljane ili fakultativni odlazak na  Bledsko jezero. Polazak prema Bledu, biseru slovenskih Alpi, koji je okružen visokom planinskim vrhovima. Predlažemo, uz doplatu, posjet BLEDSKOM DVORCU, u kojem se nalazi muzej o povijesti Bleda, i s kojeg se pruža predivan pogled na Bledsko jezero s otočićem, a za lijepog vremena vidi se i Triglav, najviši vrh Slovenije. Slobodno za šetnju mjestom i uz jezero, uživanje u poznatim bledskim kremšnitama, ili odlazak tradicionalnim brodićem pletnom do otočića na jezeru i posjet baroknoj CRKVI MAJKE BOŽJE s odlično sačuvanim freskama i prilikom da zazvonite za sreću i zaželite želju.Polazak u poslijepodnevnim satima. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u kasnim večernjim satima.

CIJENA

159,00KM

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)
  • 1 noćenje sa doručkom u Ljubljani, u hotelu sa 3* (sobe 1/2)
  • Obilazak Ljubljane
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlet – BLED – 15 EUR
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 6KM.
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu 50 KM

NAPOMENE:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
  • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira da li se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.