PROGRAM

1. DAN (07.03.2018. - SRIJEDA) BIH

Polazak iz BiH u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju,Austriju...

2. DAN (08.03.2018. - ČETVRTAK)  - BAD ISCHL - SALZBURG

U jutarnjim satima dolazak u Bad Ischl, cuvenu carsku banju koja je jedna od najpoznatijih turistickih destinacija u Austriji. Franc Josef I je obozavao ovo malo mjesto i tu je izgradio svoj ljetnikovac koji je danas velika turisticka atrakcija.  Nezaobilazna lokacija je slasticarna Zauner koja nudi vrhunske kolace koji su poznati u svakom dijelu Austrije.

Poslušajte mnoge interesantne priče o Habzburgovcima koji su upravo ovdje potpisali sudbonosno pismo kojim je započeo Prvi svjetski rat.

Nastavak vožnje prema Salzburgu. Dolazak u hotel i smještanje grupe. Slobodno vrijeme za odmor nakon čega slijedi fakultativni obilazak Salzburga  u pratnji vodiča.

Istražićemo rodno mjesto velikog genija Mocarta i jedan od najljepših gradova Srednje Evrope: Shloss Mirabel, Makartsteg most sa katancima, Mocartova rodna kuća, Residenzplatz, Dom katedrala, Mozartplatz...

Slobodno vrijeme u gradu. Individualni povratak u hotel.... Noćenje

3. DAN (09.03.2018. - PETAK) KONIGSSEE - SALZBURG

Doručak. Nakon doručka polazak slijedi fakultativni izlet na kraljevsko alpsko jezero Konigssee za koje kažu da je najljepše njemačko jezero.

Kristalno čista voda, planine i magična priroda su očarali  mnogobrojne  bavarske vladare koji su ovo mjesto vidjeli kao idealnu lokaciju za odmor. Ljepotama Konigssee jezera nisu odolili ni Eva Braun I Adolf Hitler…

Kako bi očuvala prirodu, Bavarska vlada je zabranila ribolov, privatne brodove, kampovanje i slične aktivnosti.

Za vrijeme boravka na jezeru, mogućnost fakultativnog krstarenja električnim brodovima koji su velika atrakcija ali i najljepši način da se upoznate sa ovim mjestom uz vođenje lokalnog vodiča. Plovidba do poluostrva Sv.Bartolomej na kojem se nalazi prelijepa crkva i nekadašnje lovište bavarskih kraljeva.

U dogovoreno vrijeme povratak u Salzburg,slobodno vrijeme u gradu za individualne aktivnosti i shopping.

Noćenje...

4. DAN (10.03.2018. - SUBOTA)

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za St.Wolfgang, romantični grad na jezeru Wolfgangsee.

Živopisno malo mjesto će svojim uskim uličicama, gotičkom crkvom iz 10-tog vijeka i fantastičnom arhitekturom očarati svakog posjetioca. Poslušajte legendu o Sv.Wolfgangu po kojem je mjesto i dobilo ime te napravite odlične fotografije jednog od najljepših austrijskih jezera.

Nastavak putovanja prema Hallstattu.

Hallstatt je mjesto koje se nalazi na istoimenom jezeru i predstavlja lokaciju koja se ne propušta. Ljepota ovog malog austrijskog sela oduzima dah a njegova historija govori o jednoj o najstarijih svjetskih kultura, cuvenim Keltima (tzv halštatska kultura) .

Najveća atrakcija ovog romantičnog mjesta jeste najstariji rudnik soli na svijetu.

Fakultativna posjeta »Svijetu soli« uz pratnju lokalnog vodiča obuhvata vožnju modernom uspinjačom s predivnim pogledom na jezero i grad nakon koje slijedi lagana  šetnja do ulaza u rudnik. Nakon oblačenja zaštitnih odijela, počinje istraživanje  hodnika rudnika. Otkrijte podzemno slano jezero, mumiju prahistorijskog rudara odlicno očuvanu u soli I adrenalinske rudarske tobogane.

Nakon slobodnog vremena polazak prema Sarajevu uz krace pauze radi odmora grupe.

5. DAN (11.03.2018. - NEDELJA)

Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima...

CIJENA

HOTEL

CIJENA ARANŽMANA

DOPLATA SINGLE

Star inn Zentrum Salzburg 3***

UPLATE DO 05.02.2018

UPLATE NAKON 05.02.2018

55,00
KM/dan

295,00 KM

325,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, VIDE, CD, DVD, CAFFE, KLIMA)
 • smještaj u hotelu Star Inn Zentrum 3* u Salzburgu ili sličan na bazi 2 noćenja s doručkom (1/2 sobe –bračni krevet) (https://starinnhotels.com/en/star-inn-hotel-salzburg-zentrum-by-comfort/)
 • obilazak mjesta Bad Ischl,St.Wolfgang i Hallstatt
 • stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (1/1) u iznosu 110,00 KM (važi za obe noći)
 • turističku taksu u iznosu 1,5 EUR po noćenju (plaća se na licu mjesta)
 • putničko zdravstveno osguranje (PZO) u iznosu 10,00 KM
 • fakultativne izlete i ulaznice za muzeje :
  • Obilazak Salburga u pratnji stručnog vodiča
  • Izlet na jezero Konigssee
  • Krstarenje na jezeru Konigssee
  • Ulaznicu za rudnik „Svijet soli“                 

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/2 (dvokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

8.MART

ISTANBUL 08.03.

od 299 KM

ISTANBUL 08.03.

08.03. – 11.03.2018.
(4 dana – 3 noćenja)

BEČ

od 249 KM

BEČ

08.03.-12.03.2018.
(4 dana / 2 noćenja / AUTOBUS)

TOSKANA

od 249 KM

TOSKANA

sa obilascima Bolognje, Firence i Pise

2 noćenja