PROGRAM

Najveća prirodna luka Sjeverne Amerike na obali Atlantika sastoji se od pet dijelova: Bronx, Brooklyn, Menhttan, Queens i  Staten Island. Menhetn je centar svijeta – ekonomisti, dame zaluđene shopping-om, žuti taxiji… Svi narodi svijeta i mnogobrojne kulture spojene u velikom megalopolisu daju jedinstvenu energiju. Ima oko 20 miliona stanovnika, a glavne atrakcije u gradu su ostrva Elis i Liberti, zgrada Empajer stejta i Krajslera, mnogobrojni muzeji i Zoo vrtovi, Central park…

Buran noćni život, japiji, skockane djevojke, gužve, crnci, svjetla, buka… Njujork nikada ne spava! Provod do ranih jutarnjih sati, vožnja trajektom u zoru, sve to čini ovaj grad neponovljivim. Opisan u mnogim filmovima, serijama, grad o kome svi na svijetu pričaju i maštaju, Njujork ima svoj šmek, nešto neponovljivo… Kao da se gubite u vrtlogu moderne arhitekture, ultramodernih ljudi, tržnih centara iz kojih se iznose kese sa logotipovima najpoznatijih svetskih kreatora! Pomislićete da sva ta raskoš nema kraj! Ali, nisu svi u Njujorku bogati i slavni! Mnogi ljudi, studenti, nezaposleni iz unutrašnjosti dolaze u najpopularniji američki grad kako bi uspjeli… Prošetajte kroz jevrejsku i kinesku četvrt pa onda Petom avenijom sa  Rokfeler centrom, Radio City Music Hall-om ili Muzejom moderne umjetnosti i udahnite duh Njujorka!

Svakako najveća atrakcija ne samo Njujorka već i cijelih SAD je nacionalni spomenik – Kip slobode na Ostrvu slobode, dar Francuske građanina Sjedinjenih država. Moderni kolos, djelo  poznatog arhitekte Gustava Ajfela, simboličn prikazuje ženu koja izlazi iz okova tiranije oko njenih nogu i  drži baklju (glavni simbol slobode). Na njenoj lijevoj ruci se nalazi tabla na kojoj piše “4. jul 1776.”, što je datum objavljivanja američke nezavisnosti, dok su joj iznad glave sedam oštrica. Možete se popeti na Statuu, ali ne i na krunu

1.DAN 

Sastanak na sarajevskom aerodromu u 12:00, polijetanje u 14:05 h. Let sa presjedanjem u Istanbulu, do Njujorka. Najveći urbani centar na svijetu! Transfer do hotela na Manhattan-u. Smještaj u hotel. Noćenje.2.DAN

Krecemo u obilazak grada. Fakultativni obilazak tj. krstarenje do Liberty i Elis ostrva, čuvena Statua slobode i Imigracioni muzej. Nakon krstarenja nastavljamo razgledanje grada: šetnja do Wall Streeta i pijuckanje kafe u Strabucksu. New York Stock Exchange, Triniti crkva i World trade centar. Lagana šetnja Brooklyn brigde-om, nevjerovatan pogled na Manhattan. Greenwich Village, China Town, Little Italy i najbolja pica u New Yorku, Tribeca, SoHo i Washington Square park. Večernja šetnja i piće u nekom od barova.Noćenje.

3.DAN

Odlazak na Times Square, Fashion Avenue – 7 avenija, Madison Square Garden. Stižemo do Empire State Building i penjemo se na 86 sprat najpoznatije zgrade na svijetu. Nacionalna biblioteka, Library put i pauza za ručak. Radio City Music Hall, NBC studios i St. Patrick katedrala. Uveče fakultativni odlazak na Jazz Jamming SessioniliBrodway! Noćenje.

4. DAN

Šetnja 5. Avenijom i razgledanje najskupljih radnji u New Yorku. Slobodno vrijeme za uživanje pored rijeke Hudson. Šetnja Central Parkom ili vožnja biciklom. Ko želi moze da posjeti i zoo vrt.Večera. Noćenje.5.DAN

Slobodno vrijeme, obilazak muzeja i popodnevni obilazak Muzeja Moderne umetnosti (MoMa). Friday night, vrijeme za izlazak i provod u nekom od klubova. Noćenje.

6.DAN

Slobodan dan za uživanje u Njujorku. Nakon doručka šetnja Museum mile-om i fakultativni obilazak čuvenog Metropoliten muzeja i Gugenhajm muzeja. Predlažemo obilazak Brooklyna, Queensa, Bronxa i večernji pogled sa Rockefeller zgrade – Top of the rock, pogled za pamćenje.Noćenje.

7.DAN

Doručak i fakultativni odlazak busom u najveci shopping centar u New Jersey-ju. Shopping time. Noćenje.

8.DAN

Doručak i pakovanje stvari. Transfer do aerodroma i let za Sarajevo.

9.DAN

Dolazak na aerodrom u Sarajevu. Kraj programa

CIJENA

CIJENA UKLJUČUJE:

 • AVIO LET NA RELACIJI SARAJEVO-ISTANBUL-NEW YORK-ISTANBUL-SARAJEVO sa TURKISH ARILINES
 • 7 noćenja u Hotelu 4* u  New York-u (MANHATTAN)
 • Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji AERODROM JFK– HOTEL i HOTEL-AERODROM JFK
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 
 • Troškove viziranja pasoša
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje...
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 18 KM
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu – (na upit)

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.