PROGRAM

Moskva je najveći grad u Evropi sa više od 12 miliona stanovnika i prostire se na preko 1100 kilometara kvadratnih. To je grad bogate istorije koji je decenijama bio uspavan za vreme komunističke sovjetske diktature. Danas užurbano hvata korak za ostalim evropskim metropolama, ali pritom, sa svojim Kremljom i crkvom Svetog Vasilija, simbolima Moskve, pa i cele Rusije i nekim od najboljih svetskih muzeja, ne zaboravlja svoju zaoštavinu. Za vreme vašeg boravka u ovom bajkovitom gradu obavezno obiđite i Boljšoj teatar, Lenjinov mauzolej, futuristički poslovni centar Moskva City, Puškinov muzej i provozajte se poznatim Moskovskim metroom...

TERMINI:
11.04 – 19.04.2017.
25.04 – 03.05.2017.
16.05 – 24.05.2017.

1. DAN – BiH – SRBIJA…
Polazak u jutarnjim satima iz Sarajeva. Vožnja prema Beogradu. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Varšavi...

2. DAN - VARŠAVA
Dolazak u Varšavu u prijepodnevnim satima. Po dolasku razgledanje grada: kvart Starog grada - Stare Miasto koji je potpuno rekonstruisan poslije II svjetskog rata i stavljen pod zaštitu UNESCO-a, Kraljevski Dvor, Stub kralja Zigmonda i Trgovački skver, zatim tzv Kraljevska staza sa puno klasicističkih palata, Predsedničke palate, zgrade Varšavskog univerziteta... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN - VARŠAVA
Doručak. Nakon doručka, slobodno vrijeme u Varšavi ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Parka Lazienki i Dvorca na ostrvu koji je pripadao posljednjem kralju Poljske Stanislavu Poniatovskom ili Dvorca i Parka Vilanov koji je pripadao poljskom kralju Janu III Sobjeskom. Popodnevni polazak prema Moskvi.

4. DAN - MOSKVA
Dolazak u Moskvu u večernjim satima. Smještaj u hotel sa 3*** (na bazi 3 noćenja sa doručkom). Slobodno vrijeme za odmor. Fakultativni odlazak u neki od moskovskih klubova. Noćenje.

5. DAN - MOSKVA
Doručak. Razgledanje počinjemo sa fakultativnim panoramskim obilaskom Moskve: Crveni trg sa veličanstvenom crkvom svetog Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov. Također ćete biti u prilici da vidite i park Aleksandrovski, sa vječnim plamenom posvećenim žrtvama u Drugom svetskom ratu. Obilazak Crvenog trga završavamo posjetom čuvenom tržnom centru GUM koji je nekada bio simbol za duge redove i prazne police, a danas se tu nalaze radnje ekskluzivnih, svjetskih, modnih brendova. U večernjim satima slijedi organizovana fakultativna vožnja ekskluzivnim panoramskim brodom/restoranom „Radison“ uz prelijep pogled sa rijeke koji Vam pruža sasvim novu perspektivu na grad Moskvu. Povratak u hotel i noćenje.

6. DAN - MOSKVA
Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog obilaska moskovskih metro stanica: Stanice koje su nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja će Vam otkriti tajne zašto je moskovski metro jedan od najljepših i najinteresantnijih na svijetu... Posjetićemo i jedan od najvećih parkova u Moskvi, Sajamski park u kome ćete moći da uživate u grandioznim sovjetskim građevinama koje je trebalo da budu simbol moći Sovjetskog saveza. U večernjim satima vraćamo se na Crveni trg da biste mogli da napravite nezaboravne fotografije Crvenog trga noću. Fakultativni odlazak u neki od moskovskih klubova. Povratak u hotel i noćenje.

7. DAN - MOSKVA
Doručak. Check out iz hotela. Fakultativni odlazak do Kremlja i obilazak srca politike i moći ruske države. Odatle je Ivan Grozni započeo svoju diktaturu, Napoleon posmatrao kako Moskva gori, Lenjin krojio diktaturu proleterijata, a Jeljcin napravio novu Rusiju. U muzeju Kremlja čuvaju se pokloni državnika, odjeća Petra Velikog i Katarine Velike, kao i najveća zbirka dijamanata i dragog kamenja. Također ćemo obići i Uspenjski sabor, carski top i carsko zvono, veliku Kremljinsku palatu, Palatu kongresa i Predsjedničku palatu. Nakon obilaska Kremlja slijedi najčuvenji ruski teatar - Boljšoj teatar i obilazak najveće pravoslavne crkve na svijetu - Crkve Hrista Spasitelja. Uvečer polazak prema Bjelorusiji. Noćna vožnja...

8. DAN - MINSK – POLJSKA – SLOVAČKA – MAĐARSKA
Dolazak u Minsk u jutarnjim satima. Razgledanje grada koji je poznat po mnogobrojnim fontanama i slobodno se može reći jedan od najčistijih gradova svijeta. Po broju parkova i zelenih bulevara, Minsk je uvek bio među vodećim gradovima u Sovjetskom Savezu… Slobodno vrijeme. Predveče polazak prema BiH, noćna vožnja preko Poljske, Slovačke, Češke i Mađarske...

9. DAN – SRBIJA - BIH
Dolazak u BiH u večernjim satima.

CIJENA

HOTEL

Cijena 1/3

Cijena 1/2

Cijena 1/1

HOTEL COSMOS 3*

499,00 KM

549,00 KM

669,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

CIJENA UKLJUCUJE:

 • Prevoz modernim turistickim autobusom (kafe bar,WC,Tv–Video, klima...)
 • Smještaj na bazi 1 noćenja doručkom u hotelu sa 3* u Varšavi, sobe trokrevetne i dvokrevetne
 • Smještaj na bazi 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu Cosmos 3* u Moskvi, sobe trokrevetne i dvokrevetne
 • Usluge pratioca grupe ispred agencije kao i turističkog vodiča za vrijeme putovanja i boravka u Varšavi, Moskvi i Minsku te za vrijeme svih planiranih obilazaka u toku realizacije programa.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
 • Putničko – zdravstveno osiguranje - 18 KM po osobi
 • Eventualne doplate za jednokrevetnu sobu

NAPOMENE:

 • Za ovo putovanje neophodno je posjedovati novi biometrijski pasoš!!!
 • Agencija posreduje u proceduri oko vađenja vize za Bjelorusiju. Vadi se kolektivna viza koja košta 10EUR i neophodna dokumentacija je:
 • Pasoš
 • Kopija pasoša
 • Formular ambasade
 • Jedna fotografija
 • Vaučer hotela
 • Cijene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EURIMA a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije prije polaska na put ili tokom samog putovanja.
 • U cijenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom, parking za bus i gradska taxa!

Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije Buena Vista d.o.o. ZENICA