PROGRAM

TERMINI:

 • 23.06. – 30.06.2018.
 • 14.07. – 21.07.2018.
 • 11.08. – 18.08.2018.

1.DAN / SUBOTA / -  SARAJEVO – ISTANBUL – LA VALETA 

Sastanak putnika na aerodromu u Sarajevu 2 sata prije leta Let na relaciji Sarajevo – Istanbul (TK1022) u 09.05h. Slijetanje u Istanbul 11.55h. Polijetanje aviona za Maltu u 16.35h (TK1371). Po dolasku na aerodrom u La Valeti odlazak do hotela. Smještaj u hotel u turističkom naselju St. Julian’s. Slobodno vrijeme predviđeno za odmor i šetnju. U neposrednoj blizini hotela nalaze se odlični kafići, noćni klubovi i izvanredni restorani. Ovaj dio Malte karakteriše vrlo živa mediteranska atmosfera i nadaleko čuveni sjajan noćni provod. Noćenje.

2. – 7. DAN / NEDJELJA - PETAK /  VALLETTA, GOZO, VITORIOSA – MOSTA – MDINA - MARSAXLOK

Doručak. Slijedi obilazak glavnog grada, koji su osnovali Malteški vitezovi Svetog Jovana, a koji će Vas ostaviti bez daha. Obilazak započinjemo odlaskom do nekadašnjeg odbrambenog bedema La Valete, a danas parka Baraka, odakle se pruža najljepši pogled na najveću prirodnu luku Malte i tri historijska poluostrva. Nakon foto pauze i priče o velikoj opsadi Malte 1565. Godine, Prolazimo pored Auberge de Castille, preliljepe barokne palate, nekada sJedište vitezova Kastilje, a danas sjedište premijera Malte. Šetamo između romantičnih palata i stižemo do trga Kraljevskog pozorišta i centralnog šetališta ulice Republike. Centralnom šetališnom ulicom prolazimo kraj niza historijskih spomenika, pored Ko-katedrale posvećene Svetom Jovanu, u kojoj se nekada nalazila ikona Filermosa, a koja i dalje ima svoj oltar (preporučujemo ulazak u unutrašnjost Ko-katedrale, po mnogima jedan od najljepših enterijera na svijetu), a za kraj šetnje prolazimo pored biblioteke, gdje se nalazi čuveni Caffe Cordina, sve do Trga Svetog Đorđa gdje se danas nalazi palata Predsjednika Malte i muzej oružja. Slobodno vrijeme za ispijanje kafe, šetnju po prelijepom gradu iz XVI vijeka, ulazak u neki od mnogobrojnih muzeja ili crkvi. Nastavak obilaska Malte odlaskom do Slijeme. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom prelijepom gardu, sa predivnim šetališnim zonama ili fakultativni odlazak na dvočasovno krstarenje po čuvenoj luci Malte, koja je jedna od najvećih i najljepših na Mediteranu... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Fakultativni odlazak do egzotičnog zelenog ostrva – Gozo, omiljenog izletišta maltežana. Krstarenje i posjeta ostrvu, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. U okviru izleta predvidjena je i posjeta glavnom gradu ostrva - Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo... odlazak do romantičnog zaliva gde je predviđeno slobodno vrijeme za ručak. Za kraj ostavljamo odlazak do geološkog čudesnog predjela, gde su se snimali mnogi filmovi, koje će vas ostaviti bez daha.

Cjelodnevni fakultativni obilazak ostrva. Obilazak započinjemo posjetom Vitoriosi, jednom od tri historijska grada gdje su malteški vitezovi imali svoje lođe i crkve, prije izgradnje La Valete polovinom XVI vijeka. Šetnja pravim lavirintom uskih ulica, koje nas vraćaju u slavnu historiju grada. Izlet nastavljamo vožnjom do Moste, gde posjećujemo Crkvu sa trećom najvećom kupolom na svijetu, u koju je tokom bombardovanja ostrva u II svjetskom ratu, moćnu kupolu probila bomba  njemačkog bombardera i divnim čudom nije eksplodirala. Kraća vožnja do srednjovjekovnog grada Mdina - „Gradu tištine“ u kojoj živi još svega 300 aristokratskih porodica, potomaka malteških vitezova. Za kraj obilaska predviđen je odlazak do slikovitog ribarskog mjesta Marsaxlok, slobodno vrijeme.

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, plaže, bazene i sunce za potpuni doživljaj Malte.

8.DAN / SUBOTA - VALLETTA – ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Transfer na aerodrom. Let na relaciji Valleta – Istanbul u 10.50h (TK1370). Let Istanbul – Sarajevo (TK1025) u 19.20h.  Slijetanje u Sarajevo 20.15h. Kraj programa.

CIJENE

TERMIN - 23.06. – 30.06.2018.

HOTELI

LOKACIJA

USLUGA

TIP SOBE

CIJENA PO OSOBI

POPUST 
DIJETE (2-12 god)

POPUST 
3. ODRASLA OSOBA

DOPLATE
(soba pogled more osoba/noć)

DOPLATE
(za večeru po osobi/noć)

HOTEL 115 THESTRAND 3*

SLIEMA

NOĆENJE SA DORUČKOM

DVOKREVETNA

1099,00 KM

-

-

70 KM

25 KM

HOTEL ALEXANDRA 3*+

ST. JULIANS

NOĆENJE SA DORUČKOM

DVOKREVETNA

1299,00 KM

-

-

-

UKLJUČENO U CIJENU

*SVE CIJENE I DOPLATE SU PO OSOBI

TERMIN - 14.07. – 21.07.2018.

HOTELI

LOKACIJA

USLUGA

TIP SOBE

CIJENA PO OSOBI

POPUST 
DIJETE (2-12 god)

POPUST 
3. ODRASLA OSOBA

DOPLATE
(soba pogled more osoba/noć)

DOPLATE
(za večeru po osobi/noć)

HOTEL 115 THESTRAND 3*

SLIEMA

NOĆENJE SA DORUČKOM

DVOKREVETNA

1239,00 KM

-

-

70 KM

25 KM

HOTEL ALEXANDRA 3*+

ST. JULIANS

NOĆENJE SA DORUČKOM

DVOKREVETNA

1439,00 KM

-

-

-

UKLJUČENO U CIJENU

*SVE CIJENE I DOPLATE SU PO OSOBI

 TERMIN - 11.08. – 18.06.2018.

HOTELI

LOKACIJA

USLUGA

TIP SOBE

CIJENA PO OSOBI

POPUST 
DIJETE (2-12 god)

POPUST 
3. ODRASLA OSOBA

DOPLATE
(soba pogled more osoba/noć)

DOPLATE
(za večeru po osobi/noć)

HOTEL 115 THESTRAND 3*

SLIEMA

NOĆENJE SA DORUČKOM

DVOKREVETNA

1369,00 KM

-

-

70 KM

25 KM

HOTEL ALEXANDRA 3*+

ST. JULIANS

NOĆENJE SA DORUČKOM

DVOKREVETNA

1699,00 KM

-

-

-

UKLJUČENO U CIJENU

*SVE CIJENE I DOPLATE SU PO OSOBI

CIJENA UKLJUČUJE :

 • Let na relaciji SARAJEVO – MALTA – SARAJEVO (TURKISH AIRLINES)
 • Transfer na relaciji AERODROM – HOTEL - AERODROM
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelima po izboru u 1/2 i 1/3 sobama
 • Prtljag do 30 kg + ručni prtljag do 8 kg
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče

CIJENA NE UKLJUČUJE :

 • Fakultativne izlete
 • Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela
 • Aerodromske takse 350,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 16,00 KM

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Buena Vista d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Buena Vista d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA d.o.o. Zenica
 • Uslove putovanja u online formi možete pronaći na sljedećem linku: http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

VAŽNO – OBAVEZNO PROCITATI
IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…

LJETO 2018

ALBANIJA

ALBANIJA

DURRES/DRAČ

SICILIJA

SICILIJA

LJETO 2018

04.07. - 16.07. / 18.07. - 30.07. / 01.08. - 13.08.

TURSKA LJETO 2018

TURSKA LJETO 2018

Rani booking