PROGRAM

KATANIA – TAORMINA – SIRAKUZA – PALERMO – ETNA

24.07.-31.07.2017.  - STOP SALE
02.08.-09.08.2017. - NOVI TERMIN

Sicilija je jedinstven prostor sa fascinantnim spojem multikulturalnog stanovništva, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci i Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prekrasnih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vijekova istorije i kulture izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok. Direktnim letom iz Sarajeva imate mogućnost da ljetne dane provedete na ovako jedinstvenom i čarobnom mjestu…

1.dan - SARAJEVO – KATANIA

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Kataniu. Dolazak na aerodrom u Kataniji posle cca 90 minuta leta. Nakon pasoške kontrole slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju do baroknog središta grada. Noćenje.

2. – 7.dan– KATANIA - GIARDINI NAXOS – TAORMINA – ETNA

Smještaj na Siciliji, na bazi 7 noćenja u izabranom hotelu.  Slobodno vrijeme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti… Preporučujemo fakultativne odlaske u Etnu i Taorminu. Vožnja za Etnu, najvišem evropskom vulkanu, do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Razgledanje Taormine i šetnja njenim historijskim centrom uz obilazak znamenitosti. Zatim fakultativni izlet do Sirakuze ili izlet za Palermo. Ne propustite šansu da posjetite sicilijansku prestonicu Palermo. Osjetite kulturno - historijsko bogatstvo grada starog preko 2700. godina. Nakon dobrog zalogaja uz poznata sicilijanska vina u nekom od autentičnih restorana, istražite Teatro Massimo (Najveći Teatar), Chiesa di San Domenico (Crkvu svetog Dominika) i za kraj uživajte u Garibaldijevom vrtu ili možda laganoj šetnji kraj mora. Nakon slobodnog vremena ne propustite bajkoviti Monreale, gradić sa fascinantnom Katedralom iz normanskog perioda i zlatnim mozaicima koji će vas oduševiti.

8. dan -  KATANIA – SARAJEVO

Doručak. Napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme za uživanje do transfera na aerodrom. Polijetanje za Sarajevo.

CIJENE

SICILIJA AVIO - LJETO 2017 - CJENOVNIK

HOTELI LOKACIJA USLUGA TIP SOBE CIJENA PO OSOBI DIJETE (2-12 god) 3. ODRASLA OSOBA DOPLATE (soba pogled more) DOPLATE (za večeru)
ART HOTEL 4* CAPOMULINI NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1299,00 KM -10% popust -10% popust NA UPIT NA UPIT
HOTEL BAY PALACE 4* MAZARO TAORMINA MARE NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1479,00 KM -30% popust -10% popust NA UPIT 210 KM
HOTEL SAN VICENZO 4* LETOJANI NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1549,00 KM -30% popust -10% popust NA UPIT -  
HOTEL SPORTING BAIA 4* GIARDINI NAXOS NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1589,00 KM NA UPIT NA UPIT NA UPIT 90 KM  
HOTEL CAPO DEI GRECI 4* TAORMINA NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1689,00 KM -30% popust -10% popust 20 KM po osobi/noc 210 KM  
HOTEL FOUR POINT BY SHERATON 4* CATANIA/ACI CASTELLO NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 1699,00 KM - - - -  
HOTEL HILTON 4* RECANATI GIARDINI NAXOS NOĆENJE SA DORUČKOM DVOKREVETNA 2139,00 KM -30% popust -10% popust NA UPIT -  

*SVE CIJENE I DOPLATE SU PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA ZA ART HOTEL 4* : –300 KM POPUST NA CIJENE U TABELI DO 08.07. ***
SPECIJALNA PONUDA ZA SVE OSTALE HOTELE : –100 KM POPUST NA CIJENE U TABELI DO 08.07. ***


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Charter let na relaciji Sarajevo– Katania – Sarajevo
 • 7 noćenja u odabranom hotelu, sa odabranom uslugom.
 • Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma.
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka na Siciliji te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.
   

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • Aerodromske takse 175 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)
 • LOKALNA TURISTIČKA TAXA U IZNOSU OD cca 2-5€ po osobi po noćenju koja se plaća u gotovini na recepciji hotela
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po danu po osobi
 • Catering (hranu i piće) tokom leta, s obzirom da se radi o niskobudžetnom charter letu.
   

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • BUENA VISTA d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma odlaku/povratku) koji u ljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • BUENA VISTA d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA d.o.o. Zenica
   

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

HOTELI

Art Hotel 4* - Capomulini

Art Hotel Capomulini ima 4 zvezdice i nalazi se u mjestu Acireale blizu grada Catania na Siciliji. Raspolaže klimatizovanim sobama koje izlaze na balkone i imaju mini bar. U njima se može koristiti telefon, a mogu se gledati i satelitski kanali na LCD televizorima. Možete koristiti pristup bežičnom internetu. Kupatila pored standardne opreme imaju i fen za kosu. U restoranu "Itaca" goste očekuju jela sicilijanske kuhinje. Osvježenje ili kafa može se potražiti u baru u lobiju ili pored otvorenog bazena. Bazen poluolimpijskih dimenzija, ima terasu za sunčanje sa ležaljkama i suncobranima. Za organizaciju poslovnih sastanaka i seminara hotel Art Capomulini ima kongresnu salu koja može da primi do 200 osoba. Obezbjeđen je i parking za 60 vozila. Recepcija u hotelu radi 24h.


Hote Sporting Baia 4* - Giardini Naxos

Lokacija : Hotel Sporting Baia 4* nalazi se na samoj plaži, na glavnom šetalištu u Đardini Naksosu (Giardinni Naxos).
Udaljenost od aerodroma: do 50 km
Smještaj :  Svaka soba hotela Sporting Baia posjeduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, mini bar, klima uređaj, balkon (nemaju sve sobe balkon), parking za goste hotela.
Dodatni sadržaj :  Hotel Sporting Baia 4* posjeduje restoran, bar, bazen, lift, sef, bastu, internet na svim javnim mjestima ,parking, dvorište i spoljni bazen.
Web: http://www.hotelsportingbaia.com/


Hotel Bay Palace 4* - Mazzaro Taormina Mare

Lokacija: nalazi se u podnožju Taormine u najljepšoj uvali Mazzaro, u blizini plaže. Sa Taorminom je povezan žičarom.
Sadržaji: Hotel posjeduje restoran, bar i otvoreni bazen.
Sobe: Svaka soba posjeduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, balkon i klima uređaj.
Pogodnosti: odličan hotel sa 4*na dobroj lokaciji, blizu Taormine i plaže.
Web: www.baypalacehotel.it


Hotel Capo Dei Greci 4* - Taormina

Lokacija: Hotel se nalazi 500 metara od plaže, smješten između Sant Alessia i Taormine.
Sadržaji: Hotel posjeduje otvoreni bazen I teretanu.
Sobe: Svaka soba posjeduje kupatilo, tuš, TV, telefon, fen, balkon, klimu, mini bar.
Pogodnosti : besplatan Wifi, te pogodnosti za boravak porodica sa djecom.
Web: http://www.hotelcapodeigreci.it/


Hotel San VIcenzo 4* - Letojani

Lokacija:Hotel se nalazi zaljevu Letojani, za goste otvoren 2006. godine. Taormina je udaljena 5 km od hotela dok je aerodrom u Katanji udaljen oko sat vremena vožnje. Prodavnice, marketi i kafići su na pješačkoj udaljenosti od hotela.
Plaža:Od sopstvene pješčane plaže razdvaja ga ulica.
Hotelski sadržaj:Recepcija 24h, lift, lobi/TV sala, menjačnica, restoran, sef, bar, terasa za sunčanje na krovu hotela, korištenje interneta u lobiju , parking i usluge pranja i peglanja veša (uz doplatu).
Sobe:Hotel raspolaže sa ukupno 42 sobe koje sadrže: kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen za sušenje kose, klima uređaj, SAT/TV, telefon, sef i internet konekciju (uz doplatu).
Usluga:Noćenje sa doručkom Doručak je na bazi švedskog stola.
​​​​​​​Napomena:Svojim gostima hotel nudi modernu, udobnu i prijateljsku oazu iz koje lako mogu da istraže očaravajuće ljepote Sicilije. Odlična lokacija odmah preko puta sopstvene plaže čini ga idealnim za sve tipove gostiju. Do Taormine može se lako stići gradskim autobusom.
Kontakt:http://www.hotelsanvincenzo.it/


Hotel Four Pints by Shetaton 4* - Aci Castello - Catania

Hotel Four Points by Sheraton Catania nudi smještaj sa panoramskim pogledom na planinu Etna i na Jonsko more. Objekat posjeduje bazen, moderan spa centar i prostrane, moderno uređene sobe. Na raspolaganju je besplatan WiFi internet.Sve sobe su klimatizovane i uključuju mini-bar(uz doplatu). Svaka soba posjeduje sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i toaletnim priborom. U lobiju su dostupni računari sa internetom, koje možete besplatno koristiti.Hotel nudi doručak na bazi švedskog stola. Na raspolaganju su takođe bar pored bazena, elegantan bar unutar hotela i gurmanski restoran Il Timo.Spa centar Arantia Rubra sadrži kozmetički salon, hidromasažnu kadu, saunu i parno kupatilo. Hotelska ponuda uključuje teniski teren i moderan fitnes centar sa spravama Technogym.Objekat je smješten na stjenovitoj plaži, na kojoj je tokom ljeta na raspolaganju terasa za sunčanje sa ležaljkama i suncobranima. Do centra Katanije možete stići za 15 minuta vožnje. Aerodrom Katanija-Fontanarosa udaljen je 20 minuta vožnje.
Web: http://www.fourpointscatania.com/


Hotel Hilton 4* - Recanati Giardini Naxos

Lokacija:Giardini Naxos. Smješten uz pješčanu plažu, 1 km od mjesta Giardini Naxos, 100 m od prvih trgovina i barova, u blizini autobuske stanice, 56 km od zračne luke Catania i 230 km od zračne luke Palermo.
Ponuda:restorani (glavni; talijanski »a la carte«), dva bara; bazen; unutarnji bazen, saune, masaže, turske kupelji, kozmetički tretmani, jacuzzi; fitness; wifi. Ulaz na plažu besplatan, korištenje ležaljki i suncobrana na plaži uz doplatu, na bazenu besplatno. Ručnici za plažu mogući uz doplatu.
Smještaj:Sve sobe posjeduju klima, kupaonica/wc, sušilo za kosu, telefon, sat tv, wifi internet (doplata), sef, mini bar (doplata), balkon.
Usluga: noćenje s doručkom: buffet doručak.

Web:http://www3.hilton.com/en/hotels/italy/hilton-giardini-naxos-CTAGNHI/index.html

LJETO 2017

SICILIJA

SICILIJA

13 DANA / BUS

ZAKINTOS

ZAKINTOS

12 dana autobusom

ALBANIJA - DRAČ

ALBANIJA - DRAČ

GRUPNI POLASCI SVAKE SEDMICE