PROGRAM

Evija, pravo osvježenje za avanturiste željnih novih destinacija...

Najveće ostrvo u Egejskom moru, a drugo po veličini u Grčkoj, ostvro Evija posljednjih godina prerasta u jednu od najtraženijih destinacija. Ostrvo prožimaju planinski vrhovi obrasli gustom šumom, sa vrhom Difris koji doseže 1743 m, kao i pitomi ravničarski dijelovi na jugu obrasli maslinjacima. Spektar boja zelenog ostrva sa morskim plavetnilom, nikog ne ostavlja ravnodušnim. Brojna ribarska sela na obali kao biseri krase ovo ostrvo i daju mu posebnu čar. Najveća vrijednost ovog ostrva su dobri ljudi, domaćinske porodice, koji će se zaista potruditi da se sa ovog ostrva vratite prezadovoljni.

Najveći grad ostrva je Halkida. Upravo u ovom gradu se nalazi most koji spaja Eviju sa kopnenim dijelom Grčke. Živopisan i jako lijep grad Halkida nezaobilazna je destinacija sve mnogobrojnijih turista koji posjećuju ostrvo Evija. Zanimljiva je priča da su upravo stanovnici Halkide bili oni koji su na nama poznatom Halkidikiju osnovali prva naselja i pri tom dali ime ovom poluostrvu po svom rodnom mjestu.

Brojna su turistička mjesta na ostrvu Evija, ali mi vam preporučujemo LOUTRU. Naša nova destinacija odakle krećemo u osvajanje cijele regije: Vulkanska ostrva, ostrvo Skijatos, krstarenje, plaže koje će vas ostaviti bez daha...

Edipsos je jedno od najstarijih banjskih odmarališta u cijeloj Grčkoj. Puno ime mjesta je Loutra Edipsos što u prevodu znači Banja Edipsos. Pominje se već od vremena Aristotela a mjesto je bilo jako popularno i u doba rimskih imperatora. U ljetovalištu se nalazi blizu 200 hotela od kojih mnogi nude spa tretmane. Danas je Edipsos moderno ljetovalište koje nudi sav sadržaj koji je potreban za potpun i kvalitetan odmor. Mjesto je nastanjeno i u zimskom periodu pa turistička sezona počinje rano u proljeće i završava se kasno u jesen. Edipsos se nalazi na svega 20ak km mjesta Agiokampos gdje pristaje trajekt sa kopna.

1. DAN: (BIH)

Polazak u jutarnjim satima iz Sarajeva.Vožnja autobusima, preko BiH, Srbije, Makedonije i Grčke, sa usputnim zadržavanjima radi pauze i odmora.

2. DAN – 10. DAN (EVIJA – LOUTRA)

Dolazak u čuveno ljetovalište na Egejskom moru u prijepodnevnim satima. Kraće upoznavanje sa mjestom i smještaj u odabranim hotelima. U narednih 9 dana imaćete priliku da posjetite najpoznatije plaže na otoku, krstarenja, otok Skijatos i mnogobrojne druge izlete i obilaske u sklopu programa.

11. DAN(GRČKA – MAKEDONIJA – SRBIJA - BIH)

Napuštanje soba i pozdrav za ostrvom do sljedeće sezone... Polazak za BiH u dogovoreno vreme. Noćna vožnja...

12. DAN(BIH)

Dolazak u BiH u poslijepodnevnim satima

 

CIJENE

HOTEL

USLUGA

TERMINI

14.07.-25.07.

23.07.-03.08.

01.08.-12.08.

1/2

1/3

1/4

1/5

1/2

1/3

1/4

1/5

1/2

1/3

1/4

1/5

HOTEL GALINI 2*

NA

509

499

-

-

509

499

-

-

509

499

-

-

HIPER FIRST MINUTE -100KM / za prijave do 31.05.
(Za prijave do 31.05. odobrava se popust od -100 KM na cijene navedene u tabeli)

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
  • 9 noćenja u izabranom smeštaju
  • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
  • Trajekt na relaciji Glifa-Agioskampos-Glifa.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete.
  • Putničko i zdravstveno osiguranje 24 KM 

NAPOMENA:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja  agencije BUENA VISTA d.o.o. od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
  • Uslove putovanja možete pronaći na sljedećem linku u online formi : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

 

SMJEŠTAJ

HOTEL GALINI

Hotel Galini se nalazi u mjestu Loutra Edipsos u Sjevernoj Eviji, koje je jedno od najpopularnijih banja u Grčkoj. Hotel je nedavno renoviran i nalazi na cca 1km udaljenosti od centra. Hotel posjeduje 42 sobe. Svaka soba posjeduje TV, frižider, kupatilo, klima, telefon, WiFi u lobiju. Svaka soba posjeduje baklon- Hotel posjeduje igralište za djecu.

Web: http://www.galinihotelaidipsos.com/

 

LJETO 2017

ZAKINTOS

ZAKINTOS

12 dana autobusom

KRF - KAVOS

KRF - KAVOS

12 dana autobusom

ALBANIJA - DRAČ

ALBANIJA - DRAČ

GRUPNI POLASCI SVAKE SEDMICE