PROGRAM

Putovanje u zemlje gdje se hiljade godina historije vidi uživo na svakom koraku. Zemlje gdje se prošlost i sadašnjost drže pod ruku. Nevjerovatno dramatične, različite, komplikovane a jednostavne i prelijepe zemlje u kojima ništa nije onako kako se čini na prvi pogled, i sve je zapravo onako kako ste zamislili. Kolijevke čovječanstva, predivne mješavine prirodnih ljepota, svete zemlje tri religije i još mnogo mnogo toga. Kreni u nezaboravnu avanturu kroz Izrael i Jordan! Upoznaj nove ljude iz cijelog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. DAN - Četvrtak 20.06.2018. / Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata prije leta. Let za Tel Aviv sa presjedanjem u Istanbulu (Let br. TK 1082). Slijećemo u Tel Aviv u večernjim satima, odlazimo do smještaja. Noćenje.

2. DAN - Petak 21.06.2018. / Majami Mediterana

Krećemo u obilazak Tel Aviva, mediteranskog grada sa bijelim pješčanim plažama. Obilazimo Staru luku na sjeveru, Stari grad, sagrađen u vrijeme Otomanskog carstva, Vrt na brdu (Summit Garden) sa nestvarnim pogledom na Tel Aviv, crkvu sv. Petra. Obilazimo i prvo naselje Neve Cedek (Neve Tzedek), odakle je započeo razvoj grada. Jemenska četvrt, pijaca Karmel (Shuk HaKarmel) najveća pijaca na svijetu pod vedrim nebom. Avenija Rotsild (Rothschild), ulica Dizengof (Dizengoff) i još mnoge znamenitosti ovog prelijepog grada. Noćenje.

3. DAN - Subota 22.06.2018. / Spoj modernog i tradicionalnog

Slobodan dan za kupanje, razgledanje grada. Obilazak modernog Tel Aviva i stare Jafe (antički grad star 3000 god). Noćenje.

4. DAN - Nedjelja 23.06.2018. / Cvijetni vrtovi, Hrišćanstvo, Islam i Templari

Fakultativni obilazak Haife. Grad koji se nalazi u podnožju planine Karmel (Har HaKarmel). Treći po veličini i jedan od najljepših gradova u Izraelu. Obilazimo svjetski centar bahajske vere, karmeličanski manastir Stela Maris, mogućnost vožnje žičarom, koja povezuje vrh Karmela sa Bat Galimom odakle se pruža nevjerovatan pogled na zaliv i okolinu Haife. Nastavljamo put do Akre, grad pun burne historije, tajni kopnenih i pomorskih sila koje su se borile za nadmoć u ovom regionu. Akra je na listi svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo zidine grada, Krstašku tvrdjavu, Gotičku dvoranu, turska kupatila El Basa, Pašinu džamiju... . Usputni obilazak Nazareta, mjesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog detinjstva. Bazilika Blagovesti, Šuk bazar, Djevičina fontana, Crkva Sv. Gavrila... . Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

5. DAN - Ponedjeljak 24.06.2018. / Svetigrad

Napuštamo Tel Aviv i krećemo u Jerusalem. Sveti grad tri religije. Dolazimo u smještaj, odmaramo i krećemo u obilazak grada - Zid plača, Jevrejska četvrt, Crkva svih nacija na Maslinovoj gori, Jafa kapija, Put bola, zlatna kupola Omarove džamije, ulazimo u crkvu Svetog groba, shopping u centru pješačke zone Mamila... . Noćenje.

6. DAN - Utorak 25.06.2018. / Zlatni Jerusalem

Još jedan dan za obilazak Jerusalema. Mogućnost fakultativnog obilaska Memorijalnog centra holokausta – Yad Vashem. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

7. DAN - Srijeda 26.06.2018. / Vjetrovi pustinje

Fakultativni izlet do Negev pustinje. Hajking kroz Ein Avdat prirodni rezervat, obilazak fabrike maslinovog ulja, jahanje kamila kroz pustinju, obilazak najvećeg erozivnog kratera na svijetu i uživanje u pogledu sa ivice Ramon kratera. Povratak u Jerusalim. Noćenje.

8. DAN - Četvrtak 27.06.2018. / Kupanje

Fakultativni izlet - Mrtvo more, najneobičnije na svijetu, jezero koje godinama privlači hiljade turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu taČku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i okeana. Povratak u Jerusalim. Noćenje.

9.DAN - Petak 28.06.2018. / Kraljevina Muhamedovih potomaka

Napuštamo Jerusalem i nastavljamo put do Jordana. Dolazak u Aman, glavni grad Kraljevine Jordan i jedan od najliberalnijih gradova u arapskom svijetu. Smještamo se i krećemo u fakultativni obilazak grada. Stari grad, džamija kralja Huseina, Jabal al-Qa’la, hram boginje Artemide, Rimski forum, Abu Darviš džamija, Vakalat bulevar, Abdali bulevar, ogromni tržni centri…Noćenje.

10. DAN - Subota 29.06.2018. / Moderni grad na antičkim ruševinama

Slobodan dan za odmor i obilazak grada. Noćenje.

11. DAN - Nedjelja 30.06.2018. / Tajna izgubljenog grada

Napuštamo Aman i krećemo ka jugu zemlje do antičkog grada Petra. Obilazak grada u steni, kraljevskih grobnica i riznica u pećinama. Nastavljamo put do pustinje Wadi Rum, skoro pa netaknute od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predelima peščane i kamene pustinje. Nastavljamo put do Crvenog mora. Dolazimo u gradić Akaba. Smeštaj. Noćenje.

12. DAN - Ponedjeljak 01.07.2018. / 6000 km2 za 12km obale

Slobodno vrijeme za kupanje i ronjenje u Crvenom moru, obilazak grada, uživanju u arapskoj kuhinji. Noćenje.

13. DAN - Utorak 02.07.2018. / Nazad u Sveti grad

Napuštamo Jordan i vraćamo se u Izrael. Povratak u Jerusalem. Noćenje.

14. DAN - Srijeda 03.07.2018. / Od pustinje do mora

Slobodno vrijeme za odmor do poslaska za Tel Aviv. Transfer Jerusalem – Tel Aviv. Slobodno vrijeme u Tel Avivu. Noćenje.

15. DAN - Četvrtak 04.07.2018. / Kraj avanture

Pakujemo se i napuštamo smještaj, slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, polazak na aerodrom dva sata pred polijetanje. Let za Beograd (Let br. TK 795). Stižemo u Beograd, sumiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE – 2160 KM (do 03.03.2018.)

REGULARNA CIJENA – 2760 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Turkish Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Tel Aviv – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Tel Aviv – Jerusalem – Aman – Akaba – Jerusalem – Tel Aviv
 • Smještaj u guest hausima na bazi 14 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Izlazne takse i vizu za Jordan (dobija se na graničnom prelazu):  65€
 • Ulaznice za Petru: 60€
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno putničko osiguranje – 30KM

Opisi i cijene fakultativa?

 1. Haifa – Akra - Nazaret – Haifa je jedan od najljepših gradova u Izraelu i jedna od najvažnijih luka. Akre, grad pun burne historije i tajni. Na listi je svjetske kulturne baštine. Nazaret, mjesto koje se u Bibliji spominje kao prebivalište Isusa Hrista tokom njegovog djetinjstva. Cijena: 45
 2. Nagev pustinja – hajking kroz Ein Avdat prirodni rezervat, obilazak fabrike maslinovog ulja, jahanje kamila kroz pustinju, obilazak najvećeg erozivnog kratera na svetu. Cijena: 35
 3. Mrtvo more -  Dubinom od 416m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu tacku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najvisa na svetu oko 30%, skoro osam puta vise od saliniteta ostalih mora i okeana. Cijena: 40

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE

- Beach Front Hostel, Tel Aviv – Hostel na samoj obali Mediteranskog mora uz peskovite plaže i u centru svih dešavanja. Gostima hotela na raspolaganju je korišćenje zajedničkih prostorija, bara, krova, kao i plaže. Neograničena upotreba peškira, neograničena konzumacija toplih I hladnih pića u toku dana. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni u obližnjem restoranu). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, klima uređaj, neograničeni internet, bračni ili dva singl kreveta.

- Petra Hostel, Jerusalim – Lociran u starom gradu, unutar Jafa kapije. Jedna od omiljenih lokacija svih turista u Jerusalimu. U hostelu se nalazi zajednička terasa na krovu i kuhinja koju svi gosti mogu da koriste. Usluga je na bazi noćenja. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili singl krevet.

- Jordan River Hotel, Aman –Budžet hotel, lociran u starom centru Amana, na nekoliko minuta pešačenja od svih glavnih znamenitosti. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

- Afnan Hotel, Akaba – Na minut pešačenja od plaže. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). U blizini hotela se nalaze barovi, restorani, prodavnice, jahting itd. Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

VIZE

Za ulazak na teritoriju Izraela državljanima Srbije nisu potrebne vize. Prilikom izlaska iz zemlje i ulaska u Kraljevinu Jordan, plaćaju se izlazne/ulazne takse i jordanska viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na graničnom prijelazu). Troškovi ulaznih/izlaznih taksi i jordanske vize iznose 65€. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.

Ambasada Republike Srbije u Izraelu nalazi se u Tel Avivu, dok u Kraljevini Jordan, Republika Srbija nema svoju ambasadu. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, također nemaju svoje ambasade.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

LET IZ BEOGRADA

SEJŠELI

od 2699 KM

SEJŠELI

10.10.2018- 19.10.2018.

GRUZIJA + JERMENIJA / Maj

od 1450 KM

GRUZIJA + JERMENIJA / Maj

23.05.2018. – 05.06.2018.

AUSTRALIJA

od 4320 KM

AUSTRALIJA

01.11.2018- 20.11.2018.