PROGRAM

Šta ako vam kažemo da tamo negdje postoji mjesto gdje ljudi žive potpuno bezbrižno, i gdje se život udiše punim plućima? Malo ostrvo na istoku Afrike, samo po sebi zvuči nestvarno i egzotično. Otkriti sve skrivene tajne ovog mjesta, naučiti sve ono što vjekovi prikrivaju, upoznati nevjerovatne ljude, a usput se kupati u nestvarnim vodama Indijskog okeana, uživati na nevjerovatnim plažama, probati fenomenalne ukuse, osjetiti čudesne mirise i čuti jednostavne ali magične zvuke, to je iskustvo samo po sebi koje se ne propušta. Vodimo vas na Zanzibar – raj na zemlji! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. Ponedjeljak  05.03.2018. / Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Zanzibar sa presijedanjem i noćenjem u Dohi. (Let br. QR 0232)

2. Utorak 06.03.2018. / Vrelina pijeska

U ranim večernjim časovima slijećemo u Dohu, glavni grad Katara. Poslije carinskih formalnosti i pribavljanja vize, odlazimo do smještaja. Pravimo kraću pauzu radi odmora, i koristimo slobodno vrijeme da obiđemo jedan od dragulja Persijskog zaliva. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Utorak 06.03.2018. / Tropski raj

U ranim jutarnjim časovima, odlazimo na aerodrom dva sata prije leta i napuštamo naše arapske domaćine. Letimo do ostrva misterije, predivnih plaža, začina i uživanja. Slijećemo u Zanzibar, glavni grad istoimene autonomne pokrajine, završavamo carinske formalnosti i odlazimo u Paji, maleni gradić na samoj obali Indijskog okeana. Dolazimo u smještaj, opuštamo se i uživamo u svim čarima ovog tropskog raja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. Srijeda 07.03.2018. / Historija starog grada

Fakultativni izlet do Stountauna (Stone Town) starog gradskog jezgra grada Zanzibara koji se od 2000.  godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Obilazimo Anglikansku katedralu, crkvu Svetog Josifa, džamije, hindu hramove, staru tvrđavu, palatu čuda, sultanovu tvrđavu. Slobodno vrijeme. Vraćamo se u smještaj. Noćenje.

5. Četvrtak 08.03.2018. / Brčkanje u Indijskom okeanu

Dan ostavljen za odmor, uživanje, plivanje, ronjenje, prirodu, druženje… Noćenje.

6. Petak 09.03.2018. / Morski safari

Fakultativni izlet na Plavi safari (Blue Safari) – cijelodnevni izlet na kojem obilazimo najljepše plaže Zanzibara, kupamo se i ronimo na najljepšim lokacijama, uživamo u nestvarnim ukusima morskih specijaliteta.  Noćenje.

7. Subota 10.03.2018. / Koliko su stare kornjače?

Fakultativni izlet na Prison Island – ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. Srećom taj mračni dio historije je davno završen i danas ćemo uživati u prelijepim plažama na ostrvu i imati prilike da se igramo, hranimo i mazimo džinovske kornjače koje su još u 19. vijeku stigle sa Sejšela, a neke od njih stare su i preko 100 godina. Ostrvo se nalazi sjeverno od Stountauna i do njega ćemo doći brodom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. Nedjelja - Srijeda  11.03. – 14.03.2018. / Plavetnilo Indijskog okeana

Uživamo u svim čarima ovog predivnog tropskog raja. Kupamo se, surfujemo, obilazimo, istražujemo, probamo, ronimo, odmaramo na plaži. Mogućnost organizovanja dodatnih fakultativnih aktivnosti i izleta.  Noćenje.

9. Četvrtak 15.03.2018. / Opraštanje od Afrike

Dan ostavljen za odmor, uživanje, šetnju, šoping i sređivanje utisaka. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrome dva sata pred polijetanje. Let za Beograd sa presedanjem u Dohi.  (Let br. QR 1352)

10. Petak 16.03.2018. / Slijetanje – kraj avanture

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sumiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.

CIJENA

FIRST MINUTE - 2400 KM (do 15.01.2018.)

REGULARNA CIJENA – 2800 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Zanzibar – Doha – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u guest hausima na bazi 9 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Tanzaniju (Zanzibar)  (dobija se na aerodromu):  50$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Vakcinaciju i vađenje potvrde o vakcinaciji
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje 20KM po osobi

Opisi i cijene fakultativa

 • Stone Town – Staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000.  godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine Cijena: 30$
 • Blue Safari – Obilazak brodićem najlepših plaža Zanzibara, kupamo se i ronimo na najljepšim lokacijama. Cijena: 35$
 • Prison Island – Ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. I dom velikog broja kornjačasa Sejšela. Cijena: 30$

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru


VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

GDJE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

- Jumbo Beach Bungalows, Paje –Obezbjeđen kamp na samoj plaži indijskog okeana, kampus sa privatnim sobama (bungalow). Svi smještaji su dvokrevetni. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).U kampusu se nalaze bar, restoran, prodavnica, privatna plaža sa statičnim suncobranima od palminog lišća, organizovana noćna druženja itd. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE

Za ulazak na teritoriju Tanzanije (Zanzibar pripada Tanzaniji) državljanima Srbije potrebne su vize. Viza se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu), i košta 50$. Na licu mesta popunjava se formular i potrebno je poneti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.

Za ulazak na Zanzibar obavezno sa sobom nositi potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice.

Republika Srbija nema svoju ambasadu u Tanzaniji već je za Tanzaniju na nerezidencijalnoj osnovi zadužena ambasada u Etiopiji. Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, takođe nemaju svoje ambasade.

KORISNE INFORMACIJE

Voda na Zanzibaru nije bezbjedna za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led. Takođe flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Što se lijekova protiv malarije tiče, obavezno se konsultujte sa Vašim ljekarom. Važno je znati da lijekovi ne pružaju 100% zaštitu i mogu imati neželjena dejstva.

Od lijekova sa sobom ponijeti ljekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, ljekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno ljekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima na Zanzibaru odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 16-23C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odjeću dugih rukava i nogavica. Kišni period traje od marta do juna, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine.

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), pirinač, povrće i voće, a na obali indijskog okeana i morske plodove i ribu.

Ulična hrana se ne preporučuje (prije svega jer ovo nije područje sa tradicijom ulične hrane).

Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite.

Zanzibar je bezbjedna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare ali isključivo štampane 2006. godine i mlađe.

Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima posavetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Na Zanzibaru su Vam potrebni adapteri za utičnice (tri pljosnata, kao u Velikoj Britaniji) dok je napon isti kao i kod nas 220V. Adaptere morate ponijeti sa sobom jer ih nije moguće nabaviti na destinaciji.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika

DALEKE DESTINACIJE

SJEVERNI TAJLAND + BANGKOK

od 1780 KM

SJEVERNI TAJLAND + BANGKOK

13.02.2018. - 26.02.2018.

GRUZIJA - JERMENIJA

GRUZIJA - JERMENIJA

23.05.2018. – 05.06.2018.

LIBAN

LIBAN

10.04.2018 - 17.04.2018.