PROGRAM

MALAGA – RONDA - SEVILLA – CORDOBA - GRANADA

Uronite u svijet srednjevjekovnog juga Španije, čipkane arapske arhitekture, strastvenog flamenca, toplih boja i ritualne borbe s bikovima. Krenite s nama na putovanje u Andaluziju !!!

1.dan (30. AUGUST 2017. – SRIJEDA) SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak grupe 2h prije leta. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul u 21.10h. Slijetanje u Istanbul u 00.05h. Transfer do hotela I noćenje.

2.dan (31. AUGUST 2017. – ČETVRTAK) ISTANBUL - MALAGA – RONDA

Nakon doručka slijedi transfer na aerodrom. Check in i obavljanje pasoskih i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Malagu 08.35h. Slijetanje u Malagu u 12.15h. Vožnja do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je koljevka koride, legendarna matadorska porodica Romero tu je postavila pravila koride. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (01. SEPTEMBAR 2017. – PETAK) RONDA - SEVILLA

Doručak. Check out iz hotela u Rondi i polazak prema Sevilli. Razgledanje Seville u pratnji vodiča: Reales Alcazar, Katedrala Santa Maria de la Sede, toranj La Giralda, arena La Maestranza – kultno mjesto koride, Torre del Oro, Barrio Santa Cruz, Samostan La Cartuja, Crkva Milosrđa, Paviljoni Expo '92… Odlazak u hotel. Noćenje.

4.dan (02. SEPTEMBAR 2017. – SUBOTA) SEVILLA

Doručak. Posjeta veličanstvenoj Sevillskoj katedrali s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba. Nakon posjete katedrali odlazak u jevrejsku četvrt. Slobodno vijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (03. SEPTEMBAR 2017. – NEDJELJA) SEVILLA – CORDOBA - GRANDA

Doručak. Odjava iz hotela u Sevilli. Vožnja prema Cordobu - nekadašnji glavni grad Kordobskog halifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad na svijetu! Obilazak grada u pratnji vodiča: Katedrala – La Mezquita, židovska četvrt – La Juderia, ostaci rimskog hrama, tržnica (Souk), Sinagoga, Puerta del Puente… Slobodno vrijeme za šetnju, individualne obilaske i ručak.

Nastavak vožnje prema Granadi. Smještaj u hotel u Granadi. Noćenje.

6.dan (04. SEPTEMBAR 2017. – SUBOTA) GRANADA

Doručak i pakovanje. Razgledanje Granade. Grad je smješten na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. Veličanstvena palača Nasrida, Alhambra. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Obilazak grada u pratnji vodiča: posjet tvrđavi Alhambra, zadnjem arapskom uporištu na Iberskom poluotoku (Palacios Nazaries, Generalife vrtovi, Alcazaba…), spuštanje u donji dio grada: Katedrala s kraljevskom kapelicom, La Alcaiceria, El Albaicin – maurska četvrt… Slobodno vrijeme u gradu.

Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (05. SEPTEMBAR 2017. – NEDJELJA) MALAGA – ISTANBUL

Doručak. Check out iz hotela I polazak prema Malagi. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Smještaj u hotel. Noćenje.

8.dan (06.SEPTEMBAR 2017. – SRIJEDA) MALGA - ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Let za Istanbul u 13.10h. Slijetanje u Istanbul u 18.20h. Polijetanje iz Istanbula 19.20h. Dolazak u Sarajevo u 20.15h.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA SA UKLJUČENIM TAKSAMA 1599,00 KM;
(za uplate avansa od 30% i prijave do 30. Juna 2017.)

KATALOŠKA CIJENA ARANŽMANA SA UKLJUČENIM TAKSAMA 1699,00 KM;
(za uplate avansa od 30% i prijave od 01. Jula 2017.

*kalkulacija je pravljena na bazi od 25 putnika, u slučaju manjeg broja putnika agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio kartu na relaciji Sarajevo – Istanbul – Malaga – Istanbul – Sarajevo
 • Aerodromske takse
 • Transfer od aerodrom – hotel – aerodrom i svi prevozi po programu.
 • 1 noćenja sa doručkom u Istanbulu (jedno noćenje u odlasku).
 • 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Rondi u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Sevilji u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Granadi u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Malagi u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • ULAZNICE U OKVIRU IZLETA: katerdala u Sevilji, Katedrala – La Mezquita u Kordobi, Alhambra u Granadi
 • Lokalni turistički vodiči po programu, uz pratioca ispred agencije SolAzur&BuenaVista
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Španiji te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 330,00 KM
 • Fakultativni izlet: FLAMECO SHOW u Granadi ili Sevilji 40EUR, RONDA – muzej koride 8EUR
 • Napojnice 
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 16 KM.

NAPOMENE:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranzmana u slucaju da su smjesteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomocnim lezajevima.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • U slučaju manjeg broja prijavljenih u odnosu na kalkulaciju, agencija zadržava pravo promjene cijena
 • Sol Azur Travel nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Sol Azur Travel ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije SOL AZUR od 01.04.2008.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”