PROGRAM

Jedinstvena prilika da tokom jednog putovanja obiđete tri bivše osmanske prijestonice, drevnu Smirnu (Izmir) i legendarnu Troju, da uživate i u ljepotama Egejskog mora i specijalitetima od maslina. Posjete palačama osmanskih sultana, najznamenitijim džamijama i Aja-Sofiji. Krstarenje Bosforom i Egejskim morem, posjeta Koza hanu (Hanu svile), pogled na Istanbul i Bursu s najboljih vidikovaca, posjeta Homerovom rodnom gradu i Homerovoj Troji... Ovo putovanje prilika je i da saznate o Turskoj i njenim znamenitostima ono što Vam drugi ne mogu priuštiti, da doživite putovanje i ugođaj za pamćenje.

1.DAN: (Četvrtak) 27.04.2017. BiH-SOFIJA

Polazak iz Sarajeva, Zenice i Tuzle u jutarnjim satima... Vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Bugarsku. Dolazak u Sofiju u večernjim satima. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za obilazak grada. Noćenje.

2.DAN: (Petak) 28.04.2017. SOFIJA-AYVALIK

Doručak. Check out u 09.00 h. Nastavak vožnje kroz Bugarsku i Tursku. Fakultativna posjeta legendarnoj Troji. Priče o čudesnom ratu i mitskim junacima i ljepoticama. Razgledanje ostataka Troje. Fotografisanje na Trojanskom konju. Nastavak putovanja do Ayvalika. Dolazak u Ayvalik u kasnim popodenvnim satima.

Smejštaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN: (Subota) 29.04.2017. AYVALIK-IZMIR

Doručak. Fakultativna posjeta staroj Smirni, Homerovom rodnom gradu, današnjem Izmiru. Obilazak Sahat-kule, centralnog izmirskog trga i Kemer alta, najpoznatijeg bazara (na otvorenom) u Izmiru. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: (Nedjelja) 30.04.2017. AYVALIK-BURSA

Doručak. Check out u 09.00 h. Vožnja od Ayvalika do Burse uz kratke pauze po potrebi grupe. Dolazak u Bursu u popodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Fakultativna posjeta Bursi: grad svile, tekstila, iskender kebapa i slatka od kestena. Obilasci: Ulu džamija, Koza Han (han

svile), Kapali čaršija i jedan vidikovac. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN: (Ponedjeljak) 01.05.2017. BURSA-ISTANBUL Doručak. Check out u 09.00 h. Vožnja od Burse do Istanbula. Dolazak u Istanbul u kasnim popodnevnim staima. Smještaj grupe u hotel. Obilazak Bajazidovog trga i Sultan-Ahmedove džamije po želji (gratis).Noćenje.

6.DAN: (Utorak) 02.05.2017. ISTANBUL

Doručak. Fakultativni izlet - Posjeta dvorcu Dolmabahče, krstarenje Bosforom, odlazak na Vidikovac Camlica, posjeta MiniaTurku (najznačajniji osmanski i novi turski spomenici u minijaturi) i kvartu Ejub-sultan (gdje se nalaze džamija Ejuba ensarije i turbe Mehmed-paše Sokolovića).

Fakultativni posjeta Aja Sofije - najposjećenijeg kulturno-historijskog spomenika u Turskoj i dvorca Topkapi- saraj (fakultativni izleti). U Topkapiju se obilazi dio Selamlik. U tom dvorcu osmanski sultani stolovali su od osvojenja Istanula do polovine XIX. stoljeća. Slobodno popodne. Noćenje.

7.DAN: (Srijeda) 03.05.2017. ISTANBUL-EDIRNE-SOFIJA

Doručak. Check out u 09.00 h. Polazak za BiH. Vožnja od Istanbula do Edirna. Posjeta Edirnu (Jedrenu), trećoj prijestolnici Osmanskog carstva (gratis). Obilazak Selimije (Sultan-Selimove) džamije, jednog od najznačajnijih djela velikog mimara Sinana (spomenik svjetske baštine pod zasštitom UNESCO-a) i bazara koji se nalazi ispod džamije. Nastavak putovanja preko Turske i Bugarske...

8.DAN: (Četvtak) 04.05.2017. BiH

Noćna vožnaj preko Bugarske i Srbije. Nastavak vožnje sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Dolazak u BiH u podnevnim satima... Kraj programa...

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

HOTEL

Cijena 1/3

Cijena 1/2

Cijena 1/1

HOTEL 3/4*

455,00 KM

455,00 KM

645,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase,
 • Smještaj u Sofiji hotelu Slavyanska Beseda Sofia 3*** na bazi 1 n/d,
 • Smještaj u hotelu Kalif 3*** u Ayvaliku na bazi 2 n/d,
 • Smještaj u Bursi hotelu Artic 3*** na bazi 1 n/d,
 • Smještaj u Istanbulu u hotelu u Aspen 4**** na bazi 2 n/d,
 • razgledanja prema programu,
 • pratilac grupe tokom putovanja,
 • GRATIS Istanbul by night,

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje: 16,00 KM/putnik
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje

FAKULATATIVNI IZLETI

 • AYA SOFIJA – 20 EUR
 • DVORAC TOPKAPI – 20 EUR (SAMO SELAMLIK)
 • DVORAC DOLMABAHČE – 15 EUR (SAMO SELAMLIK)
 • KRSTARENJE BOSFOROM – 20 EUR
 • VIDIKOVAC ČAMILDŽA, MINIATURK, I EJUB SULTAN – 30 EUR
 • IZLET U IZMIR – 20 EUR
 • POSJETA TROJI – 20 EUR
 • POSJETA BURSI – 10 EUR
 • PLAVA DŽAMIJA I ATMEJDAN – GRATIS

PAKET IZLETA: (Dvorac Dolmabahče+ Vidikovac Čamlidža, Minijaturk i Ejub-sultan+ Krstarenje Bosforom + Izlet u Izmir+Posjeta Troji+ Posjeta Bursi) UKUPNO: 100 €/putnik...

Napomena:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja BUENA VISTA D.O.O. ZENICA a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

1. MAJ

VENECIJA

VENECIJA

VENECIJA - VERONA

2 noćenja / smještaj : LIDO DI JESOLO

PRAG

od 245 KM

PRAG

sa obilaskom Bratislave

28.04.2017 - 2 noćenja

RIM

od 359 KM

RIM

sa obilascima Tivolija i Vatikana

3 noćenja