PROGRAM

KATANIA-TAORMINA-SIRAKUZA-PALERMO-ETNA smatraju se najljepšim mjestima na Siciliji. Ostrvo Sicilija je prvi prostor sa multikulturalnim stanovništvom, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci, Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prelijepih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vjekova istorije izraženo kroz klasiku, romaniku, gotiku i barok,  Direktnim letom iz Dubrovnika imate mogućnost da praznike za 1 maj provedete na ovom čarobnom ostrvu.

1.DAN / SUBOTA / 29.04.2017. - SARAJEVO - DUBROVNIK -  MALTA(tehničko slijeanje) – SICILIJA (CATANIA)

Sastanak putnika ispred zemlajskog muzeja u Sarajevu u dogovoreno vrijeme. Polazak ka aerodromu Ćilipi. Polijetanje aviona za Kataniu. Tehničko slijetanje na Maltu. Nastavak leta prema Sicliji. Dolazak na Siciliju. Nakon pasoške kontrole odlazimo do Catanie. Smještaj u hotel. Slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz historiju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate... Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Noćenje.

2.DAN / NEDJELJA /  30.04.2017. -  CATANIA – TAORMINA – SAVOKA

Doručak.Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije - Savoka. Selo je popularnost steklo I zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu - najveća turistička atrakcija Sicilije. Taormina je smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim historijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.  Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN / PONEDJELJAK / 01.05.2017. - CATANIA – ETNA – SHOPPING OUTLET

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu - najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Polazak ka Outlet Sicilija, najveći šoping centar na ostrvu gdje svoje radnje imaju najveći modni kreatori Italije. Slobodno frijeme za šoping. Povrtak u Kataniu. Noćenje

4.DAN / UTORAK / 02.05.2017. - CATANIA – SIRAKUZA NOTO

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najlješi trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Slobodno vrijeme. Povratak u Kataniju. Noćenje.

5.DAN / SRIJEDA / 03.05.2017. -  CATANIA – MALTA(tehničko slijetanje) - DUBROVNIK - SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme. Odlazak na aerodrom. Polijetanje za Dubrovnik. Tehničko slijetanje na Maltu. Nastavak leta prema Dubrovniku .Po slijetanju u Dubrovnik, nastavak putovanja za Sarajevo. Kraj programa.

CIJENA

HOTEL MEDITERRANEO 3*  -   849,00 KM po osobi

CIJENA UKLJUČUJE :

 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Mediterraneo 3* - Catania
 • Charter let na relaciji Duborvnik – Catania - Dubrovnik
 • Prtljag, kofer do 15 kg + ručni prtljag do 8 kg
 • Transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
 • Transfer autobusom na relaciji Sarajevo-Dubrovnik-Sarajevo
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče

CIJENA NE UKLJUČUJE :

 • Aerodromske takse 150 KM (plaćaju se u agenciji),
 • fakultativne izlete
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 200 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM
 • Lokalnu turističku taxu u iznosu od cca 5 EUR po osobi (plaća se na recepciji hotela)

OPIS HOTELA

Hotel Best Western Mediterraneo 3*+ se nalazi u samom centru Katanije. Do glavne ulice, Via Etnea, stiže se za samo nekoliko minuta laganom šetnjom. Ocjena hotela od strane putnika na booking.com-u je 8.5 što ga svrstava među najbolje ocijenjene hotele u gradu.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Buena Vista d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Buena Vista d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA d.o.o. Zenica
 • Uslove putovanja u online formi možete pronaći na sljedećem linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja

VAŽNO – OBAVEZNO PROCITATI
IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

 

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

1. MAJ

GARDALAND

GARDALAND

VERONA-GARDALAND

2 noćenja

TOSKANA

od 259 KM

TOSKANA

sa obilascima Bolognje, Firence i Pise

2 noćenja

MILANO

od 285 KM

MILANO

Lugano(Švicarska), Komo, Genova

28.04.2017 - 2 noćenja