PROGRAM

Istanbul, nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijskih i ekonomski centar. Sa blizu 15 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije i pravi arhitektonski biseri se nalaze u njegovom starom, historijskom dijelu. Većina tih zdanja se nalaze na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Posljednjih godina Istanbul je grad sa najvećim ekonomskim rastom na svijetu.

1.dan: Petak, 28.04.2017. - BiH Okupljanje putnika i polazak u popodnevnim satima iz Sarajeva, Zenice, Doboja i Tuzle... Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusima preko Bijeljine do granice sa Srbijom. Nastavak dalje preko Beograda i Niša prema Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi carinskih procedura, odmora i drugih potreba grupe.

2.dan: Subota, 29.04.2017. – ISTANBUL-EDIRNE Kratka posjeta Edirnama... Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Gratis: kratka šetnja sa vodičem: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan: Nedjelja, 30.04.2017. – ISTANBUL Doručak. Fakultativni izlet:Topkapi palata - rezidencija turskih sultana, Plava džamija - jedna od tri najveće džamije u Turskoj, Ajasofija - nekada najveća hrišćanska crkva na svijetu. U povratku je planiran odlazak na Kapali čaršiju – ogroman starinski bazar sa stotinama radnjica sa suvenirima, tkaninama, nakitom, odjećom i raznim sitnicama. Fakultativno posjeta muzeju Miniaturk – muzej turskih građevina – atrakcija u minijaturi, Djevojačka kula – sagrađena na stjenovitom ostrvcetu na ulazu u Bosfor iz Mramornog mora. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan: Ponedjeljak, 01.05.2017. – ISTANBUL Nakon doručka fakultativno posjeta Dolmabahče palati – palata Sultana iz XIX. vijeka, nalazi se tik uz more - po mnogima među 5 najljepših palata Evrope, krstarenje Bosforom– momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko kopno, Safir terasa – nalazi se na najvišoj zgradi u Istanbulu, 4D sky ride – simulacija leta helikoptera iznad Istanbula u 4D rezoluciji. Povratak u hotel.U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu uz folklor, trbušni ples, muziku uživo... Noćenje.

5.dan: Utorak, 02.05.2017. - ISTANBUL-BiH Doručak. Napuštanje hotela u 10.00 h. Slobodno vrijeme do 12.00 h. Polazak za BiH. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku.

6.dan: Srijeda, 03.05.2017. – BiH Nastavak vožnje kroz Srbiju. Dolazak na odredište u podnevnim satima.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

HOTEL

Cijena 1/3

Cijena 1/2

Cijena 1/1

HOTEL BUYUK SAHINLER 4*

255,00 KM

255,00 KM

355,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama prema programu
 • 3 noćenja sa doručkom  ½ i 1/3 sobama u hotelu BUYUK SAHINLER 4* - http://www.hotelbuyuksahinler.com.tr/
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja
 • Kratka posjeta Edirnama

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje:
 • Putničko zdravstveno osiguranje 12KM
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)

FAKULTATIVNI IZLETI :

 • TOPKAPI(samo selamlik)  15 EUR
 • AYA SOFIJA – 20 EUR
 • DOLMABAHCE(SAMO SELAMLIK)- 15 EUR
 • KRSTARENJE BOSFOROM – 15 EUR
 • TURSKO VEČE – 35 EUR
 • MINIATURK + EYUP – 15 EUR
 • DJEVOJAČKA KULA (KIZKULESI) – 20 EUR

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

1. MAJ

PRAG

od 245 KM

PRAG

sa obilaskom Bratislave

28.04.2017 - 2 noćenja

ISTANBUL AVIO

od 349 KM

ISTANBUL AVIO

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA

29.04. – 02.05.2017.
(4 dana – 3 noćenja)

TOSKANA

od 259 KM

TOSKANA

sa obilascima Bolognje, Firence i Pise

2 noćenja